Neden Ankara Atatürk Lisesi’ni Tercih Etmeliyim?

NEDEN ANKARA ATATÜRK LİSESİ´Nİ TERCİH ETMELİYİM?

ÇÜNKÜ

·         1886´dan dan günümüze ülkemizin en önemli eğitim kurumları arasındayız.

·         Mustafa Kemal Atatürk’ün adını alan ilk eğitim kurumuyuz.

·         Siyaset, edebiyat, bilim, sanat, spor vb. birçok alanda ülkemize damgasını vurmuş isimler yetiştirdik.

·         Milli Eğitim Bakanlığı özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumuyuz (Proje Okul).

·         Milli Eğitim Bakanlığı özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumu Yönetmeliği gereği sınıf mevcutlarımız 30 kişiliktir.

·         Ülkemizde eğitim süresi Hazırlık + 4 yıl olan Türkiye’nin 10 Anadolu Lisesinden biriyiz.

·         Ankara´da İngilizce hazırlık eğitimi veren tek 5 yıllık Anadolu lisesiyiz.

·         Tek resmi Cambridge Sınav Merkezi olan okulumuzda yabancı dil eğitimimizin seviyesini (B2 – C1) Cambridge Assessment English sınavlarıyla ölçerek öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan PET, FCE, IELTS sertifikaları veriyoruz.

·         Birinci Yabancı dil İngilizce olmakla birlikte Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince, Arapça dillerini ikinci yabancı dil olarak okutan tek Anadolu lisesiyiz.

·         Üniversiteye öğrenci yerleştirmede Ankara’nın en başarılı 3 Anadolu lisesinden biriyiz.

·         Her yıl seçkin üniversitelerin üst düzey bölümlerine yüzlerce öğrenci yerleştiriyoruz.

·         30 dönüm kurulu alanı, yemyeşil bahçesi ve ulaşım kolaylığı ile Ankara’nın  merkezinde öğrencilerimize rahat bir ortam sunuyoruz.

·         Kapalı spor salonu, halı saha, masa tenisi salonu, basketbol ve voleybol sahalarıyla her türlü sportif faaliyet olanağına sahibiz.

·         Hentbol, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, masa tenisi, satranç, bilardo vb. birçok alanda Ankara ve Türkiye çapında başarılı sonuçlar alıyoruz.

·         TÜBİTAK, Sosyal Bilimler olimpiyatlarının çeşitli alanlarında Türkiye çapında her yıl dereceler elde ediyoruz.

·         Matematik, Fen, Edebiyat vb. alanlarda seçkin üniversitelerin düzenlediği yarışmalarda pek çok başarıya imza atıyoruz.

·         Okulumuzu tercihlerinde ilk sıraya yazan ve kazananlar listesinde ilk 5 öğrencimizi Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı dil eğitimi için İngiltere´ye gönderiyor.

·         Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı başarılı öğrencilerimize karşılıksız burs, yemek, giyecek, kitap vb. olanaklar sağlıyor.

·         Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı başarıyı teşvik bursları ve çeşitli ödüllerle öğrencilerimizin başarılı düzeylerinin artmasına büyük katkıda bulunuyor.

·         Ankara Atatürk Lisesi Yılın En İyileri Başarı Ödülleri, Eğitim-Kariyer Günleri, Bilim Şenliği, Kültür-Sanat Haftası, Spor Şöleni, Resim ve Fotoğraf Sergileri çeşitli yarışmalar vb birçok sosyal ve kültürel etkinliği gerçekleştiriyoruz.

26-06-2018

Yayın: 26.06.2018 - Güncelleme: 28.06.2018 12:24 - Görüntülenme: 2738