Okul Müdürümüzün Yıl Sonu Mesajı

Değerli Öğretmenlerimiz, Saygıdeğer Velilerimiz ve Kıymetli Öğrencilerimiz;

2016/2017 Eğitim -Öğretim yılının da sonuna geldik. Yoğun emek verdiğimiz ve daha iyi insan olmak için gayret sarf ettiğimizi bir yıl oldu. Akademik başarı yanında sanat, spor ve edebiyat alanın da da gayret ve çabalarımız sürdü. Ülkemizin en iddialı okullarından biri olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin hakkını verebildiğimizi düşünüyorum. Tüm paydaşlarımız olarak hepimiz üzerimize düşen vazifeleri bihakkın yerine getirdik. Okulu hayatın bir parçası olarak görme vizyonumuzla bu çatı altında geçirilen her dakikanın hayatı anlamlandıran bir parçası olması çabamız oldu hep beraber bunu da bu öğretim yılında yerine getirebildik.  Eğitim- öğretim faaliyetlerinin yegane amacı olan siz öğrencilerimizin kendi içlerine doğru yaptıkları keşfe rehberlik etme gayemiz adına faaliyetlerimiz sürdü. İçinizde saklı keşfedilmeyi bekleyen bütün yetilerinizi arayıp bulmanız bizim biricik gayemiz olmaya devam edecek.

Bir öğretim yılını daha hitama erdirirken son sınıf öğrencilerimize hafta sonu girecekleri Lisans Yerleştirme Sınavlarında başarılar dilerim. Arzu ettikleri üniversitelerde diledikleri eğitimi alabilecekleri, güzel sonuçları elde etmeleri temennimizi bir kez daha yineliyorum. Her şey gönüllerine göre olacaktır umarım zira onlar bu neticeye ulaşabilmenin hakkını verdiler. Çünkü başarmanın yegane şartı çalışmak, çok çalışmaktır.

2016/ 2017 Eğitim-Öğretim yılını sonlandırırken 2017/2018 Eğitim- Öğretim yılının heyecanı ile dopdoluyuz.  Önümüzdeki yıl daha iyisini, en kemâl işleri yapmanın arzusundayız. Herkesin neyi, ne zaman, ne gaye ile yapacağını bildiği, tüm parçalarımızın üzerine düşen vazifeleri hakkıyla yerine getirebildiği, evlatlarımızın hepimizin arzu ettiği olgunlukta eğitim alabildiği, akademik başarılarımızın  sanatta, sporda ve edebiyatta ve de ürettiğimiz projelerde elde ettiğimiz başarılarla taçlandığı bütün bu yönleri ile  disiplinli yeni bir eğitim- öğretim yılı hazırlıkları içerisinde olacağız. Memleket evlatlarının daha iyi eğitim alması adına önümüzdeki yılda  da çaba ve gayretlerimiz devam edecek. Bu vazifemizi icra etmek için gecemizi gündüzümüze katacağız.

Değerli öğrencilerim;

Bilinmelidir ki dinlenmek aslında başka bir türlü yeni bir işle yorulmaktır.  Oturarak yorulan yürüyerek dinlenir. Koşarak yorulan oturarak dinlenir. Tatil zamanları asla gayesiz bir yaşam dilimi olarak görülemez. Kısa insan hayatının her anı değerlendirilmelidir. Yaşamın sırrına ermek demek, insan olma macerasını tamamlamak demektir. Yunus´umuzun ulaştığı mertebelerde seyretmek demektir. Bu gayeye ulaşabilmek için yaz tatili dönemlerinde de fırsatları değerlendirmeli, planlı ve maksatlı okumalar gerçekleştirmelidir. Keşfetmeye fırsat sunacak gezileri kollamalı, maksada hizmet edecek deneyimlere kapı aralamalıdır.

Bütün bu duygularla sizlere iyi bir yaz tatili diliyor, eylül ayında dinlenmiş, okulu özlemiş olarak yeniden görüşmeyi diliyorum.  Selametle kalınız.

Yayın: 09.06.2017 - Güncelleme: 09.06.2017 08:54 - Görüntülenme: 945