Ankara Atatürk Lisesi

03122319692
Korkutreis Mahallesi. Sezenler Caddesi No11 Sıhhiye Çankaya/Ankara
Vizyon
Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki eşdeğer kurumlara örnek olabilecek düzeye erişmiş kaliteli, seçkin, marka bir kurum olmak. İstiyoruz ki biz; En iyiler en iyiyi hak etsin. Bizler en iyiyiz ve en iyiyi hep hak ettik, hak edeceğiz. İstiyoruz ki biz; Çağdaş Türkiye’nin en aydınlık yüzü olabilecek kuşaklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kapıdan çıkarak hayata atılsın. İstiyoruz ki biz; Cumhuriyetin temelini oluşturan demokrasiyi, okul yaşantımızın her alanında da yaşatıp yaşatalım. İstiyoruz ki biz; Geleceğin mimarları, doktorları, bilim adamları, mühendisleri, aydınları, sanatçıları, öğretmenleri olarak ülkemize hizmet etmenin haklı gururunu yaşayacak şekilde geleceğe hazırlanalım. İstiyoruz ki; Okulumuzda yaşayarak, yaşatarak öğrenelim, öğretelim. İstiyoruz ki ; Okulda neyi, nasıl öğreneceğimize birlikte karar verelim. İstiyoruz ki ; Okulumuzda çevreye saygılı, demokrasi bilinci gelişmiş, üreten ve sorgulayan bir Türkiye yaşayalım. İstiyoruz ki ; Okulumuz öğrencileri modern teknolojiyle donatılmış laboratuvar ve sınıflarda, üreterek, ter dökmenin verdiği ç rahatlığı içerisinde, ışıl ışıl gözlerle geleceğe bakarak evlerine dönsünler. İstiyoruz ki ; Okulumuzda, hep beraber ürettiklerimiz, her birimizin ve hepimizin geleceği ni aydınlatsın.
Misyon
Türkiye’nin en eski ve köklü okullarından biri olarak Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri ile Atatürk İlkeleri doğrultusunda yaratıcı, seçkin ve bilimsel bakış açısına sahip en az iki yabancı dil bilen bireyler yetiştirmek. Biz çağdaş ve demokratik Türkiye’nin tohumlarının atıldığı günlere tanıklık etmenin sorumluluğunu taşıyan ve her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına En önde sahip çıkan bir okulun gururlu bileşenleri olarak sanatın ve bilimin en güzelini en işlevli olanını hak eden güzel ülkemize bunları sunabilecek ve var olanları koruyabilecek daha nice devlet adamlarını, sanatçıları, bilim adamlarını yetiştirmek için VARIZ.
Öğretim Şekli :Tam Gün
08.10-15.15
Doğalgaz-Kalorifer
Fatih Projesi Fiber İnternet
0 - yok
Ulaşım
Otobüs:Sıhhiye durağında inilerek ulaşılabilir. Metro : Sıhhiye istasyonunda inilerek ulaşılabilir. Ankaray:Demirtepe durağında inilerek ulaşılabilir.
Servis var.
Sezenler Cad No:11 Sıhhiye Çankaya/Ankara