18. Geleneksel Sanat Gecemiz

14.06.2023 3184

Ankara Atatürk Lisesi olarak büyük bir coşkuyla düzenlenen geleneksel sanat gününün 18.'si 13 Haziran 2023 Pazartesi günü, saat 16.00'da Erol Üçer konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Toplam 26 etkinliğin yer aldığı gösterilerde, yaklaşık 230 öğrenci görev almıştır. Mustafa Kılıç, Elif Sude Abay, Esra Çamdibi, Sude Seçilmiş sanat günü organizasyonunda, öğrenciler arasındaki koordinasyonun sağlanmasında ve salonun düzenlenmesinde görev almışlardır. Muharrem Ceylan şefliğindeki orkestra eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gösteriler, Okul müdürümüz Adil YAMAN’ın açılış konuşmaları ile devam etmiştir.

Sultan Çankaya hocamızın yönetiminde halk oyunları ekiplerimiz Burdur, Harmandalı, Roman Havası ve Potpori ile büyük beğeni toplamıştır. Kıvanç KILIÇ adlı öğrencimiz tarafından hazırlanan modern dans ekiplerimiz, Tango, Vals, Bachata ve Salsa gösterileri ile salona evrensel kültürün izlerini taşımışlardır. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ali Koç, Türk şiirinin şaheserlerinden seçtiği ve okulumuz öğrencileri tarafından seslendirilen Mona Roza, Kaldırımlar, Ateş ve Su, Mataramda Tuzlu Su gibi şiirlerle gösterilere renk katmıştır. Resim öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan “Canlanan Tablolar” adlı etkinlik, büyük bir heyecanla izlenmiş ve takdir toplamıştır. Yiğit İbrahim Biçer’in rejisörlüğünü yaptığı Aşk-ı Memnu ve İbret Saati adlı oyunlar, kahkahalarla izlenmiş ve büyük alkış toplamıştır. Son sınıf öğrencimiz Simay Balaban hem solo gösterisi ile hem de düzenlediği müzikal ile okulumuzdaki son gösterisini büyük bir fedakarlıkla icra etmiştir. Ankara Atatürk Lisesi müzik gruplarından Grup Perişan, Lotus, Kaisı, seslendirdikleri parçalar ile salonda bir konser havası yaratmış, bütün bir yılın yorgunluğunu üzerimizden almıştır. Bizi güzel parçalarla buluşturan ve bol beğeni toplayan öğretmen-öğrenci halk müziği koromuz öğretmenimiz Nevin Topçu tarafından başarıyla yönetilmiştir. Gösterilerin görünmez kahramanları olan teknik ekip Yener Ulaş Şahin, Yusuf Talha Atlıhan, Seyit Can Baydan önderliğinde, sahnenin düzenlenmesi ve ses sisteminin ayarlanmasında büyük bir özveri ile çalışmışlardır. Geleneksel 18. sanat gününün sunumunu ise Mustafa Kılıç ve Göksu Gönen öğrencilerimiz büyük bir olgunluk ve ustalık ile ifa etmişlerdir. Medya ekibimiz, Deniz Gülbay başkanlığında profesyonel bir iş çıkarmış, gecenin her anını resmetmişlerdir. Salonumuz Asiye Subaşı hocamız ve Tuana Neva Gülşen adlı öğrencimiz tarafından süslenmiştir.

Taş Mektebin bu geleneksel faaliyetinde emeği geçen; yardımcımız Nilsu Erkoç; müzik öğretmenlerimiz Muharrem Ceylan, Deyiş Budak, Ali Eroğlu, Nevin Topçu; resim öğretmenlerimiz Seda Nur Gül, Eda Bilgiç, Elif Kübra Zararsız, Ali Uğraş; beden eğitimi öğretmenlerimiz Cavit  Eyövge, Nursen Aydın ; Bilişim öğretmenimiz Ayşegül YILMAZ,  Türk Dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Ali Koç ve Selmani Karadoğan Hocalarımıza tekrardan şükranlarımızı sunarız. Salonun tertip ve düzenlemesi için Erol Kuru ve Soner Bel'e teşekkür ederiz.

14-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-202314-06-2023