AAL TEBİGEP Eğitimleri Sona Erdi

29.08.2022 1083

AAL TEBİGEP (Ankara Atatürk Lisesi Teknolojik ve Bilimsel Gelişim Projesi), lisemizin mezunları tarafından kurulan ve lisemizde teknolojik üretkenlik ve bilimsel ilerleme kültürünü oluşturarak AAL öğrencilerine potansiyellerini gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duydukları kaynakları ve rehberliği gönüllülük esasına bağlı kalarak sunmayı hedefleyen bir öğrenci-mezun ağıdır. Topluluğumuz etkinliklerine 1-19 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 2022 Ağustos Eğitim Programı ile başlayarak ilk eğitmenlerini ilk talebeleriyle buluşturdu.

3 hafta boyunca öğrenciler önceden seçtikleri Algoritma, Fizik, Java ile Programlama, Python ile Programlama, Robotik ve Temel Kalkülüs derslerini alırken hem ilgilendikleri konularda ortak çalışabilecekleri arkadaşlar edindi, hem de kendilerine gelecekte destek olacak mezunlarla tanıştı. Kimi derslerimiz uygulamaya ve üretkenliğie yönelik iken kimi derslerimiz de derin, kavramsal bir anlayışı benimsedi. Sonuçta hevesli öğrencilerle hevesli mezunlar birbirleriyle zevkli sohbetler yaptıkları, ortak bir gelişim süreci tecrübe ettikleri 3 haftayı paylaştı.

Eğitimlere ek olarak 15 Ağustos'ta Bilge Bengisu Akyol tarafından öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Yurt Dışı Lisans Başvuru Semineri düzenlendi. Seminer kapsamında yurt dışındaki üniversitelere başvuru için yapılması gereken hazırlıklar, başvuru esnasında ve sonrasında sağlanan imkanlar, hazırlık için faydalı olabilecek kaynaklar gibi paylaşımlar yapıldı.

AAL TEBİGEP önümüzdeki tarihlerde yeni projelerle kendilerini gelişime adamış gençleri alanlarında yetkin mezunlarımızla buluşturmaya devam edecek. AAL TEBİGEP'i @aaltebigep Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Eğitmen Kadromuz

Anıl Salih Çolak / Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf / Robotik

Arda Saygan / Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf / Algoritma, Temel Kalkülüs

Ayberk Çınar / Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2. Sınıf / Fizik, Python ile Programlama