ALEV Vakfı Kurucusu Dr. Erol ÜÇER Rahmetle Anıldı

01.03.2022 702

Okulumuz Ankara Atatürk Lisesi Vakfı (ALEV) kurucusu Dr. Erol ÜÇER vefatının 4. yılında rahmetle anıldı. 1 Mart 2022 günü öğrencilerimiz ve personelimiz tarafından okul bahçesinde Erol ÜÇER'in eğitime ve okulumuza katkılarının anlatıldığı bir etkinlik düzenlendi. Gün içerisinde öğrencilerimiz ve personelimize Erol ÜÇER ruhuna lokma döküldü.

Dr. Erol Üçer,lise öğrenimini 1946 yılında okulumuzda tamamlamış ve 1985 yılında ise ALEV vakfını kurmuştur.

Erol Üçer'in başarılı bir iş hayatı olmuştur. Şöyle ki; 1957 yılına kadar özel ve kamu kuruluşlarında çeşitli mühendislik hizmetleri yaptıktan sonra  1959 yılında GAMA inşaat'ı kurmuş ve 1990 yılına kadar Holding'in 5 ana iştiraki, 61 şirketi, yurt içi ve yurt dışında birçok ofisi ile birlikte 1 eğitim vakfı bulunmaktadır. Mart 2010 itibarıyla da "GAMA Holding Onursal Başkanı" görevine devam etmiştir.

Erol Üçe'in bu başarılı iş hayatının yanı sıra bizler için unutulmaz değeri eğitime olan gönül bağıdır.

Eğitimin önemine duyduğu inancı hayatında yaşatan Üçer, eğitimle ilgili sosyal faaliyetleri şahsen yürütmüş ve sürdürmüştür.

Ankara'da korunmaya muhtaç 200 çocuğun barınması için 2 adet yurt binası yaptırmış ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlamıştır,

Islahevinden çıkan, eğitimine devam eden çocuklar için bir bina satın alıp barınmalarını sağlamış ve faaliyetlerine katılmıştır.

Milliyet Gazetesi'nin yürüttüğü "Baba Beni Okula Gönder"  kampanyası kapsamında Iğdır, Doğubayazıt ve Erzurum'da kız öğrenci yurdu yaptırmıştır.

İstanbul Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü'nün tamamen yenilenmesi ve faaliyetlerinin geliştirilmesi konularına katkıda bulunmuştur.

ALEV vakfının kuruluşu olan 1985 yılından, vefatı olan 2018 yılına kadar tam 33 yıl okulumuz vakfının başkanlığını yapmıştır.

Üçer'in okulumuza yaptığı maddi katkılarının yanı sıra, eğitim kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olmak ve öğrencilere Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş bir eğitim ortamı sunmak için her zaman özveri ile çalışmıştır.

Üçer, İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Yurdu'nun yenilenmesine yaptığı önemli desteğin yanı sıra Üniversitelerin geliştirilmesi için başlatılan çeşitli projelere katkılarda bulunmuştur. Bununla birlikte ülkemizin kendi alanında en gelişmiş ünitesi olan İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM), Müzik Stüdyosu ve Kütüphanesi kurulmasının da sponsoru olmuştur.

Erol Üçer, kişisel olarak her yıl çeşitli öğrenim kurumlarında okuyan yaklaşık 200 öğrenciye destek bursu vermiş ve 500'den fazla öğrencinin eğitim ve sosyal hayatına katkıda bulunmuştur.

Kendisine eğitime, okulumuza verdiği destek ve hizmetlerden dolayı saygı ve şükranlarımızı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun...

01-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-202201-03-2022