Ankara'nın Başkent Oluşunun 98. Yılı Kutlu Olsun

Ankara'nın Başkent Oluşunun 98. Yılı Kutlu Olsun

Ankara´nın başkent oluşunun 98. yıldönümü nedeniyle okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Dinçer Eşitgin, Tarih öğretmenimiz Sami Tüysüz ve Müzik öğretmenimiz Nevin Topçu Yılmaz'ın yönetiminde bir kutlama töreni düzenlendi.

 

Ankara Atatürk Lisesi öğrencilerinden Furkan Cantemur, Nisa Nur Özel, Efe Kağan Kurt, Doğa Ecem Barım, Samet Ali Nur, Hasan Taha Ahmetoğlu, Ramazan Oğuzhan Şahan ve 9/C sınıfı öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

 

Tarih öğretmenimiz Sami Tüysüz yaptığı konuşmada Ankara'nın 13 Ekim 1923 günü başkent oluşuyla ilgili tarihi bilgilendirmede bulundu.

 

Müzik öğretmenimiz Nevin Topçu Yılmaz başkanlığında müzik öğretmenlerimiz Ankara konulu Türk Halk Müziği örneklerinden oluşan kısa bir dinleti sundu.

 

Pandemi koşullarına dikkat edilerek yapılan tören sonunda okul müdürümüz Adil Yaman, programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

12.10.2021 753

Tarih 27 Aralık 1919'u gösteriyordu. Kurtuluş Savaşı yolunda Anadolu'da halkı bilinçlendiren Temsil heyeti Ankara'da Milli mücadele karargahını kurar. Bir milletin ve bir şehrin kaderi böylece tersine dönmüştür ...  

Takvim yaprakları birbiri ardına kopuyordu. Tarihler 20 Nisan 1920'yi gösterirken. Ankara hükümeti düzenli orduyu kontrol edebilmek için Büyük Millet Meclisini Ankara'da açmıştır . Savaş Meclisi olarak görev yapan meclis kısa sürede hızlı kararlar alıp vatanı işgal durumundan kurtarıp kayıtsız şartsız Türk egemenliğine kazandırma faaliyetlerini burdan yönetir.   İşgal halinde büyük yaralar alan ama haklı savaşından asla vazgeçmiyen Türk Milleti işgallere karşı vatanın her karışını kanıyla suluyarak yaralarını sararak bağımsızlığına ve egemenliğine kavuşur. Zafer kazanıldıktan sonra akıllara şu soru gelir. "milletimizin başkenti neresidir?" Ülkenin kuruluşu için büyük hizmetler sağlıyan vatanı işgalden kurtarmak için yoğun çaba sarf eden Ankara başkent olacak mıdır? Meclisde de başkent için hareketlilik vardır.          

Takvimler 13 Ekim 1923 tarihlerini göstermektedir . Ülkede bir bahar havası vardır. Ülkenin kurtuluşu ardından işgal zamanının yaraları sarılmaya başlamış millet tek yürek olmuş, ülkenin yeni başkentini beklemektedir. O kutlu haber gelir. Ankara milletin yeni kalbi olur.Başkent oluşumuzun 98. yılı kutlu olsun.

 14-10-202114-10-202114-10-202114-10-202114-10-2021