Cumhur Başkanı Yardımcımız ve Bakanlarımız Okulumuzda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Ankara Valisi Vasip Şahin  Okulumuz Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret etti.

13.05.2024 9022

Sabah öğrencilerle bayrak törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanlarımız, öğrencilerimizle sohbet etti. Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerimizle eğitim öğretim ve öğretmenlere yönelik şiddete yönelik alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Okulumuzun önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öğretmenlerimizle hatıra fotoğrafı çekindiler.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önlemek için taslak hazırladıklarını belirterek, "Taslak, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunu kapatmayı öngörüyor." dedi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, çocukları geleceğe hazırlayan, gönül dünyasını aydınlatan öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulduklarını söyledi.

Eğitim camiasına yönelen her türlü şiddeti ülkenin geleceğine yapılan bir saldırı olarak gördüklerini ve en güçlü şekilde kınadıklarını vurgulayan Yılmaz, İstanbul'da 7 Mayıs'ta odasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eğitimci İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi.

13-05-202413-05-202413-05-202413-05-202413-05-202413-05-202413-05-202413-05-202413-05-202413-05-2024