Geleceğimi İnşa Ediyorum, Kendi Yolumu Kendim Çiziyorum

GELECEĞİMİ İNŞA EDİYORUM, KENDİ YOLUMU KENDİM ÇİZİYORUM (I'M BUILDING MY FUTURE, I'M MAKING MY OWN WAY)

27.03.2022 1563

GELECEĞİMİ İNŞA EDİYORUM, KENDİ YOLUMU KENDİM ÇİZİYORUM

PROJE AMACI:  Çocukluk yıllarından itibaren başlayan ve ömür boyu devam eden kariyer gelişimi, özellikle gençlerin iş veya üniversite hayatına geçişinde önemli rol oynamaktadır. Lise ve üniversite yıllarını kapsayan 15-24 yaş, bireylerin kariyer planı yaptığı kritik yıllardır. Bu yıllarda kariyer kararı verirken aile etkisi, sosyo-ekonomik durumlar, gelecek kaygıları gibi etkenler gençleri etkilemekte olup kariyer kaygısı yaşamalarına neden olmaktadır.
Projemizle birlikte öğrencilerimizde gelecek kaygısına neden olan süreçler, kaygının öğrenciler üzerindeki etkileri araştırılacak, okul içinde ve okul dışında etkinlikler düzenlenecek, çalıştaylar yapılacak, uzman ziyaretleri gerçekleştirilecek, veli eğitimleri düzenlenecektir.
Yapılan etkinliklerin ve çalışmaların sonucunda öğrencilerin kendilerine bir yol haritası çıkarıp bu yol haritası doğrultusunda gelecekleri hakkında daha güçlü fikirlere sahip olması sağlanacaktır.

PROJE TARİHİ: ARALIK 2021-NİSAN 2022

YAPILAN ÇALIŞMALAR: PROJE İÇİN LOGO E POSTER HAZIRLANIP SEÇİLDİ. (EK 1)

ÖĞRENCİLERE E- GÜVENLİK SEMİNERİ VERİLDİ.( EK-2)

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK GELECEK KAYGISI ANKETİ YAPILDI (EK-3)

PROJE PANOSU HAZIRLANDI (EK-4)

ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE YÖNELİK SEMİNERLER DÜZENLENEEK.

PROJE SONUNDA ÖĞRENCİLER GELECEĞE MEKTUP AKTİVİTESİ

ÇALIŞAN GRUPLAR: OKUL ETWİNNİNG KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ

PROJE SONUCU: PROJEMİZ NİSAN AYININ SONUNDA TAMAMLANACAKTIR.

27-03-202227-03-202227-03-202227-03-2022