Uluslararası Kültür Günümüz

20.05.2022 6359

2. YABANCI DİLLER ZÜMRESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN GELENEKSEL KÜLTÜR GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ OKULUMUZA RENK KATTI.

Dünya dillerinin buluştuğu okulumuz Ankara Atatürk Lisesi'nde her yıl düzenlenmekte olan ve salgın nedeniyle ara verilmek zorunda kalan Geleneksel Kültür Festivalimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da rengârenk etkinliklere sahne oldu.

Yabancı Diller Kulübü tarafından hazırlıklarına aylar önceden başlanan festival için 200 ü aşkın öğrenci görev aldı. Ayrı ayrı her yabancı dilin organizasyonuna kendi öğretmeni rehberlik etti.

Tüm gün süren festival stantların açılmasıyla başladı. Stantlarda okulumuzda 2. Yabancı Dil olarak eğitimi verilmekte olan Almanca, İspanyolca, Fransızca, Rusça ve Çince dillerinin kültürlerine yönelik eşyalar ve yiyecekler sergilendi. Bunun yanı sıra fotoğraf çekimleri için çeşitli bölümler hazırlandı,yarışmalar düzenlendi, birçok ünlü karakter canlandırıldı. Bahar şenliği havasında geçen ve yoğun katılımın olduğu bahçe etkinliklerinde tüm öğrenciler eğlenceli zamanlar geçirdi.

Program öğleden sonra okulumuz Erol Üçer Konferans salonundaki gösterilerle devam etti. Her dilin kendi kültürüne yönelik şarkı ve dans gösterileri ile kısa tanıtımların yer aldığı program izleyicilerine görsel bir şölen sundu.

Programda emeği geçen Fransızca Öğretmeni Elif Gonca Piyade Arıkan'a, Rusça Öğretmeni Hatice Cengiz'e, Çince Öğretmeni Sevcan Akdağ'a, İspanyolca Öğretmeni Tahsin Aydoğdu'ya, Almanca Öğretmenleri Meliha Bulut ve Neriman Dikmen ile Müzik Öğretmeni Murat Gümüş'e  ve programda görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

20-05-202220-05-202220-05-202220-05-202220-05-202220-05-202220-05-2022