FİZİKİ DURUM

1886 yılında açılan, Ankara'nın ve Ülkemizin köklü tarihe sahip okullarından birisi olan Ankara Atatürk Lisesi Ankara-Çankaya-Sıhhiye-Sezenler sokaktadır. 30 dönün arazi üzerine kurulu olan okulumuzun yaklaşık 20 dönüm bahçesi bulunmaktadır. Okulumuz A-B-C blokları olmak üzere 3 bloktan oluşmaktadır. Bloklar arası geçiş bina içerisinden sağlanmaktadır.

Okulumuz bünyesinde:

·           59 Adet Derslik,

·           1 Adet Bilgisayar Laboratuarı,

·           4 Adet Resim Atölyesi,

·           2 Adet Müzik Atölyesi,

·           1 Adet Bilim Ve Sanat Atölyesi,

·           1 Adet Çalışma Salonu,

·           1 Adet Fizik Laboratuarı,

·           1 Adet Kimya Laboratuarı,

·           1 Adet Biyoloji Laboratuarı,

·           1 Adet Satranç Odası,

·           1 Adet Zekâ Oyunları Odası,

·           1 Adet Masa Tenisi Salonu (12 Masa Tenisi Masası, 1 Bilardo Masası)

·           1 Adet Erkek Mescidi,

·           1 Adet Kız Mescidi,

·           1 Adet Z-Kütüphane,

·           1 Adet Yemekhane,

·           1 Adet Kantin,

·           4 Adet Rehber Öğretmen Odası,

·           1 Adet Öğretmen Odası,

·           2 Adet Çok Amaçlı Salon,

·           1 Adet Konferans Salonu (500 Kişilik),

·           1 Adet Kapalı Spor Salonu (500 Kişilik),

·           1 Adet Açık Basket Sahası,

·           1 Adet Açık Voleybol Sahası,

·           1 Açık Halı Futbol Sahası

·           3 Adet Kantin Alanı

·           500 kişilik yemekhanemiz olup 4 çeşit tabldot ve diğer yiyecekler bulunmaktadır. (Öğrencilerin öğle yemeği için okul dışına çıkmalarına izin verilmemektedir.)

PERSONEL

Okulumuzda, hiçbir branşta öğretmen açığı bulunmayıp, okul müdürü liderliğinde;

·       4 Adet Müdür Yardımcısı,

·       4 Adet Rehber Öğretmen,

·       114 Adet Öğretmen Bulunmaktadır.

·       2 Adet Özel Güvenlik Personeli,

·       1 Adet Kütüphane Personeli,

·       10 Adet Yardımcı Personel bulunmaktadır.

ULAŞIM

Okulumuz Ankara'nın en merkezi konumunda bulunmaktadır. Metro'ya 6 dakika, Ankaray'a 3 dakika, banliyö trenine 7 dakika, otobüs ve dolmuş duraklarına 4-5 dakika, Kızılay ve Ulus merkeze 10 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca Ankara'nın çeşitli semtlerinden servis hizmeti bulunmaktadır.

EĞİTİM ÖĞRETİM

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz ilk % 3 lük dilimden öğrenci almıştır. Üniversitelere % 85 - 90 öğrenci yerleştirme oranına sahiptir.

Okulumuz Ankara'da yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıfı bulunan tek Anadolu lisesidir. Hazırlık sınıfında 24 saat yabancı dil, 16 saat de diğer dersler bulunmaktadır. Okulumuz İngilizce dışında ikinci yabancı dil bazında Ankara'nın en zengin lisesidir. Öğrencilerimiz Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Çince, Arapça dillerinden seçim yapmaktadır.

2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılında;

77 öğrencimiz Mühendislik, 21 öğrencimiz Hukuk, 37 öğrencimiz Tıp, 13 öğrencimiz Diş Hekimliği, 4 öğrencimiz Eczacılık, 70 öğrencimiz de diğer fakültelere yerleşmiştir. 41 öğrencimiz ODTÜ, 20 öğrencimiz Bilkent, 26 öğrencimiz Hacettepe, 19 öğrencimiz Ankara Üniv., 20 öğrencimiz Gazi, 8 öğrencimiz Boğaziçi, 9 öğrencimiz TOBB, 4 öğrencimiz İTÜ ve diğer üniversitelere yerleşmiştir.

Okulumuzda açılan destekleme ve yetiştirme kursları sayesinde özellikle 12. Ve 11. Sınıf öğrencilerimiz üniversite sınavına profesyonelce hazırlanmaktadırlar.

SOSYAL ETKİNLİKLER

Okulumuzda sosyal, kültürel ve sportif alanda birçok faaliyet bulunmaktadır. Öğrencilerimizin faaliyette bulunabileceği yaklaşık 36 sosyal kulüp bulunmaktadır. Öğrencilerimiz birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyette Ankara ve Türkiye genelinde başarılar göstermektedirler.

Öğrencilerimiz okulumuzda futbol, futsal, hentbol, voleybol, basketbol, yüzme, satranç, masa tenisi, kik-boks, tekvando vb. takımlarında sportif faaliyette bulunabilmektedir.

İstekli öğrencilerimiz için halk oyunları kursu ve modern danslar kursu (Vals, Serbest, Çaça, Tango vb.) bulunmaktadır. Müzik öğretmenlerimiz tarafından müzik aletleri kursu (Saz, Gitar, Ney, Piyano) verilmektedir. Oda orkestramız ve öğrenciler tarafından oluşturulan guruplarda öğrencilerimiz müzik yapabilmektedir.

Resim öğretmenlerimiz tarafından resim kurslarımız açılmaktadır. Bilgisayar öğretmenlerimiz desteğindeki robotik ve kodlama kulübümüz öğrencileri birçok faaliyete katılmaktadırlar.

Tiyatro ve şiir günlerimizde öğrencilerimiz yeteneklerini sergilemektedir.

AALMUN kulübümüz Türkiye ve Avrupa çapında birçok konferansa katılmaktadır. Çeşitli konularda seminer konferans ve panellerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Devam eden ve planlanan Avrupa Birliği projelerinde öğrencilerimiz yer almaktadırlar.

Ankara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı (ALEV) 33 yıldır okulumuzu ve öğrencilerimizi her zaman maddi ve manevi olarak desteklemektedir