Okul Müdürümüz Sayın  AKYÜZ´ün Vakıf Kurucumuz Sayın Erol ÜÇER Beyefendi İçin Veda Konuşması

Okul Müdürümüz Sayın AKYÜZ´ün Vakıf Kurucumuz Sayın Erol ÜÇER Beyefendi İçin Veda Konuşması

Evrenin en değerli varlığı insandır. Bütün alemin üzerine inşa edildiği cevher insanda saklıdır. 

Şeyh Galip bu hakikati:

Hoşça bak zatına kim zübde-i alemsin sen

Merdum-i dide-i ekvan olan ademsin sen

beytiyle ölümsüzleştirmiştir.

06.03.2018 945

 

Bir milletin gözbebeği gençliğidir. Erol Üçer Bey, bu hakikati daha hayatının ilk evrelerinde idrak etmiş  ve bütün kainatın özü olan insana ve onun en değerli çağı olan gençliğe faydalı olmayı gaye edinmiş, bunu en iyi şekilde yerine getirmiş bir kahramandır.

Kahramanımızdır çünkü içinde doğup büyüdüğü milletine en üst seviyede faydalı olmuş, bütün gayret ve çabasını  Atatürk Lisesi gençliğinin daha iyi şartlarda eğitim almalarına fırsat vermeye, bunun için hal ve çareler aramaya yönelmiş kahramanımızdır.

Erol Üçer Bey, mütevazı  mizacıyla her insana örnek olacak bir kıymettir. Okulumuzu ziyaretlerinde, öğrencilerimizle sohbet etmekten sonsuz keyif alır, gençlerin içinde bulunmaktan büyük haz duyar, adeta hayatını adadığı öğrencilerimiz içerisinde bütün benliğini eritirdi. O , milletimizin evlatlarına misal olacak yüksek karakterli, çalışkan kimliğiyle Atatürk Lisesinin unutulmaz kahramanıdır

Milletlerin kaderine tesir eden ve tarihlerinde önemli ivmelere müsebbip olan kimseler vardır.  Tuttukları köşe başları ve varlıkları ile milletlerin tarihinin seyrini değiştirirler. Erol Üçer Bey de ülkemizin yüreği Atatürk Lisesinde yürüttüğü hasbi çalışmalarıyla, dokunduğu binlerce çalışkan başarılı öğrenciyle, imkanlardan yoksun öğrencilerin yitip gitmelerine mani olacak gayretleriyle bu kıymette bir değerimizdir. Atatürk Lisesi gül bahçemizin en müstesna gülü Güliranasıdır. Tüm insanların örnek alması icap eden düşünceleriyle Taş Mektep´in sinesinde ölümsüz bir yer edinmiştir. Gelen her nesil onu hayırla yad edecek, hatıratını yüreğinde yaşatacaktır.

                Her yeni eskidi. Zaman da bir mahluktu o da eskidi. Bir hakikat bugün yüreğimize yumruk gibi oturmuştur. Varlığıyla güç bulduğumuz, kendisinin yapıp ettiğimiz tüm faaliyetlerde desteğini duyduğumuz, Erol Üçer Bey´e bugün öğrencisi ve hamisi olduğu bu güzel mekanda veda ediyoruz.

 Ölürse ten ölür canlar ölesi değil.

Biz onun bütün hatıratını yaşatacak, ideal edindiği yoldaki azimli yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Çok çalışmamızı, milletimize faydalı olacak işler yapmamızı salık verirdi, isterdi bunun için tüm gayretimizi ortaya koyacağız.  Dalgalandırdığı Atatürk Lisesi Eğitim Sancağını en üst mertebelere taşıyacağız.

Atatürk Lisesi ailesi olarak biz kendisine müteşekkiriz, fedakarlıklarının bilincindeyiz.

Ruhu şad olsun.

                                                                                                                             Bayram AKYÜZ

                                                                                                                               Okul Müdürü