Geleneksel Mezunlar Pilav Günü

Geleneksel Mezunlar Pilav Günü

Bu yıl 138. yılını doldurmuş olan lisemiz,geçmişte olduğu gibi bugün de Türk eğitim tarihinde kurumsal kimliği, disiplini, aidiyet duygusu, eğitime verdiği önem ve öncü olma niteliği, başarıda kararlı ve azimkâr olma yönü ile ülkemizdeki müstesna yerini korumaktadır, korumaya da devam edecektir.

14.10.2024 79

"GELENEKSEL DÖNER-PİLAV GÜNÜNDE "YİNE BİR ARADAYDIK 

 

Bu yıl 139. yaşını kutlayan okulumuz, Türk eğitim tarihindeki kurumsal kimliği, disiplini, aidiyet duygusu, eğitime verdiği önem ve öncü olma niteliği ile ülkemizdeki müstesna yeriniher zaman korumaktadır. 

 

Taş Mektep, daima ülkesini seven ve ülkesine faydalı olabilmek için var gücüyle çalışan erdemli bireyler yetiştirmiştir ve bu geleneği sürdürecektir. Geçmişi, aidiyet duygusu ve geleneği olan kurumların bireyleri, belirli dönemlerde bir araya gelerek bu ruhu canlandırmaktadır. Bu amaçla 13 Ekim 2024 tarihinde Atatürk Liseliler, geleneksel “Pilav Günü” etkinliğinde yeniden bir araya geldi.

 

Okul idaresi, Ankara Atatürk Liseliler Derneği ve ALEV’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu büyük buluşmada, ülkemizin çeşitli illerinden farklı meslek gruplarından mezunlar bir araya geldi.

 

Okulumuz bahçesinde toplanan mezunlarımız, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı coşkuyla hep bir ağızdan okudu. Okul müdürümüz Adil Yaman, vakıf yönetim kurulu üyemiz Ergun Bal ve Ankara Atatürk Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fahir Kayacan birer açılış konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından, 1963-64 yıllarında Türkiye Voleybol Şampiyonu takım kaptanı Sayın Atilla Selçuk'un kısa konuşması akabinde, şampiyonluk kupası okul müdürümüze takdim edildi.

 

Okulumuz 2023-2024 yılı mezunu Esra Gülçimen'in konuşmasından sonra, okul müdür yardımcımız Hüseyin Çinkaya tarafından okulumuzun yaş yazısının değiştirilmesi gerçekleştirildi. “Atatürk Liseliler”e pilav ve döner ikramında bulunuldu.

 

Ayrıca, Çankaya Belediyesi HOY TUR Halk Oyunları Ekibi etkinliğe davetli olarak katıldı ve kulüp üyeleri, Ankara oyun havalarından derlenen bir gösteriyi davetlilerin beğenisine sundu.

 

Atatürk Liselilik ruhunun pekiştirildiği bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ülkemizin dört bir yanından Taş Mektep’i ziyarete gelen mezunlarla birlikte bir dahaki toplantıda buluşmayı diliyoruz.

 

Daha nice, nice yıllara…

14-10-202414-10-2024

14-10-202414-10-2024