May

Değerler Eğitimi kapsamında 4 Mayıs 2018 günü Aile Günü düzenledik.

May

Satranç takımımız Kütahya´da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası´nda Adıyaman Anadolu İmam -Hatip lisesini 3-1 yendi.
Tebrik ederiz.

Nis

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenen “100. Yılında Kudüs Şehitlerimiz Anısına” sergisi, okulumuzda yapılan törenle ziyarete açıldı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenen “100. Yılında Kudüs Şehitlerimiz Anısına” sergisi, Ankara Atatürk Lisesinde ziyarete açıldı.

May

3. Dalyan Uluslararası Yüzme Maratonunda (3500 mt) Toprak Bakırcı 14 -24 yaş Türkiye 7. si- Beril Telsiz Türkiye 4.sü-Öykü Türkiye 12.si oldu. Tebrik ederiz.

Nis

Hazırlık C,G,H; 9 D-F ve 10-E sınıfı öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunu büyük beğeni kazandı. Edebiyat öğretmenimiz Y.ŞENEL ve öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutlarız.

Nis

2017-2018 Çankaya ilçe okul voleybol genç kızlar A kategorisinde okulumuz kız voleybol takımı 46 takım arasında yapılan müsabakalar sonucunda Ankara 2.si oldu. Takım antrenörleri okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Murat DEĞİRMENCİ´yi ve  sporcularımızı kutlarız.

Nis

Öğrencilerimizin gelecek ve kariyer planlamaları yapmalarına destek olmak amacıyla 11 Nisan 2018 Perşembe günü 7.si gerçekleştirilen Ankara Atatürk Lisesi Kariyer Günleri öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Okul tanıtım ekibimizin ve rehber öğretmenlerimizin yoğun çalışmaları ve ev sahipliği yaptığı etkinliğe katılan üniveritelerimize teşekkür ederiz.

Nis

´Olimpiyat Ruhu Ankara Atatürk Lisesinde´ projesi kapsamında 9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 13.20´de Olimpik ve Paralimpik mezun sporcularımız ile sporcu öğrencilerimizi katıldığı panel için emekleri geçen öğretmenimiz Nursen AYDIN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’de tüm okullarda uygulamaya geçirilen görsel ve edebi alanda eserlerin ödüllendirildiği, bu yıl 8. si düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında öğrencimiz Asra Zeynep BALCI, Mansiyon ödülü kazandı. Tebrik ederiz.

Mrt

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Sosyoloji Anabilimdalı Başkanı Sayın Zafer YENAL, üniversite tanıtımının yanısıra, akademik yönlendirme, bölüm-alan konularında bilgiler verdi, öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Verdiği bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz mezunlarından, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Sedat ÖRSEL ´Okul İçin Değil Hayat İçin Öğrenmeli´ konulu bir konferans verdi. Teşekkür ederiz.

Mrt

Vakfımızın kurucu üyelerinden ve değerli Başkan Yardımcımız, Prof.Dr. Yahya Kazım ZABUNOĞLU beyefendiyi 22.03.2018 tarihinde sonsuzluğa uğurlamanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başta kederli ailesi olmak üzere; değerli vakıf üyelerimize, tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.